Followers

Saturday, February 26, 2011

Karnival Futsal .......Kelab Guru SK. Besout 3 telah menganjurkan Karvival Futsal Sekolah-Sekolah Felda di Daerah Batang Padang.

Karnival Futsal ini terbahagi kepada 2 kategori iaitu Tahap 1 (murid Tahun 1,2 & 3) dan Tahap 2 (murid Tahun 4,5 & 6).

Sebanyak 30 pasukan telah mengambil bahagian iaitu 17 pasukan untuk Tahap 2 dan 13 pasukan untuk Tahap 1.
Taklimat pertandingan telah diberikan oleh Penyelaras Pertandingan iaitu Tuan Haji Roslan b. Lee.
Pasukan SKTS "B", diwakili oleh Ahmad Irfan, Mohd. Shahwal, Shahrul Hakimi, Hafiz Danial dan Fakrul Aiman.
Pasukan in telah menag dalam perlawanan pertama dengan jaringan 5-0 tetapi kalah pada perlawanan kedua dengan jaringan 0-2 dan gagal untuk meneruskan ke peringkat seterusnya.Pasukan SKTS "A" pula diwakili oleh Zakrul Zikrie, Alif Najmi, Iqmal Daniel, Mohd. Hafiz dan Muhammad Hariz.

Pasukan ini layak hingga ke pusingan kedua dengan memenangi 2 perlawanan, 1 seri dan 1 kalah.

Muhd. Hafiz selaku penjaga gol hanya melepaskan 1 gol pada sepanjang perlawanan dan gol itulah yang menghalang untuk pasukan mara ke peringkat seterusnya.

Walaupun kemaraan tersekat namun TAHNIAH atas kesungguhan yang ditunjukkan oleh semua pemain.Pasukan Tahap 1 iaitu SKTS "C" tertdiri daripada Mohd. Nuriman Fitri, Mohd. Sharul Afizul, Azamauddin, Mohd. Syaaban dan Jalil telah kalah dalam kedua-dua perlawanan. Namun pendedahan melalui pertandingan ini diharap dapat memberikan inspirasi kepada setiap pemain muda ini untuk terus berlatih dan mewakili sekolah pada masa hadapan.
Jurulatih SKTS, Cikgu Alming telah mengambil bahagian dalam pertandingan jaringan gol terbanyak dengan menduduki tenpat Ketiga Terbaik ... Tahniah.Adik Fakrul Aiman mewakili abang beliau menerima hadiah selaku pemenang pertandingan jaringan gol terbanyak daripada En. Abas b. Saman , PK. Pentadbiran SK. Besout 3. .... tahniah.

No comments:

Post a Comment