MARTABAK DAGING (SEGERA)
Lepas kenduri ... ada lebihan daging masak hitam ..... mula-mula tu keringkan supaya boleh tahan lama.... jadi la macam rendang tok pulak....
Selepas seminggu masih ada lagi...... jadi timbul la idea nak buat
martabak daging .....
Bahan untuk inti martabak :
1) daging masak hitam yg telah dikeringkan
2) telur 3) kobis yg dihiris kecil 4) bawang besar 5) cili
6) daun sup & daun bawang
(sebuk kari & garam tak perlu pasal dah ada pada daging masak
hitam tu ....... cuma masukkan kicap sedikit .... pas tu gaul jerr..)
Pasal ni martabak segera... jadi cuma gunakan kulit popia untuk
lapisan luar martabak tu...
Lipat kulit popia tu elok-elok pas tu goreng..... gunakan seminima
minyak ketika menggoreng tu...
Ni... dah siap la ni.... apa lagi... jemput la makan....
eeeemmmmm sodap jugak......
Terbaik la a.ngah!!!
ReplyDelete