Followers

Sunday, May 22, 2011

Motocross ........ Pembukaan "Track"
Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan syabas dan terima kasih kepada Saudara Ibrahim Baharom dan Saudara Hashim serta anak-anak buahnya kerana setelah bersusah payah selama lebih setahun, akhirnya TRACK MOTOCROSS yang diidamkan selamat dibuka dengan rasminya semalam iaitu pada 21 MEI 2011.

Bermula dengan track denai pejalan kaki bagi mengutip buah-buah durian yang gugur, kini telah terbina track yang lebih baik setelah beribu ringgit dihabiskan hasil duit poket sendiri serta sumbangan ahli-ahli yang berminat.

Perasmian track motocross ini dibuka dengan bacaan doa oleh Imam Ibrahim Mahmud yang turut gembira kerana anak-anak muda tidak perlu lagi merempit dan berlumba haram di jalan raya yang boleh mendatangkan bahaya kepada pengguna yang lain, kini mereka boleh menggunakan track ini sebagai tempat menguji kemahiran menunggang motosikal disamping menjadikan ia sebagai suatu sukan rekreasi dan riadah.

Usaha murni ini sewajarnya mendapat pengiktirafan daripada pihak felda dengan memberikan sokongan dalam bentuk penyediaan kemudahan dan dana kewangan agar ia dapat bergerak sebagai wadah untuk menyatupadukan golongan belia khususnya ke arah melakukan aktiviti yang positif sejajar dengan jiwa remaja yang aktif tetapi terkawal.

Sepanjang dua hari ini, seramai kira-kira 35 ahli sukan motorcross daripada Felda Trolak Selatan, Trolak Utara, Trolak Timur, Felda Besout dan Sg. Klah telah mengambil bahagian menguji track yang baru dibuka ini.

Adalah disarankan agar peminat-peminat motocross dari Trolak selatan menubuhkan persatuan agar segala aktiviti dapat diselaraskan dengan lebih teratur dan bermakna.

Akhir kata .. SYABAS kepada semua yang terlibat .....Klik untuk membesarkan gambar ...

4 comments:

 1. salam..
  wahhhh...hebat orang trolak sekarang ye?
  selamat bermotor cross kita...
  :)

  ReplyDelete
 2. Tahniah kpd penduduk FELDA Trolak Selatan. Semoga usaha ini dapat mengurangkan masalah sosial. Minta ceduk bro, untuk dimuatkan dalam "Aku Budak Trolak"

  ReplyDelete
 3. zulkbo : boleh join sekali .. terima kasih

  Ily Trolak : Terima kasih ... no problem .. ceduklah apa yang patut ....

  ReplyDelete
 4. Salam..

  Syabas Trolak selatan...anda maju selangkah ke

  hadapan..

  ReplyDelete