Followers

Tuesday, May 17, 2011

Hadiah Hari Guru 2011 .....Sudah menjadi kebiasaan, setiap kali sambutan Hari Guru diadakan maka banyaklah hadiah yang diterima daripada murid-murid. Dari sebatang pen atau pensil hinggalah ke seutas jam tangan. Walaupun seorang cikgu tidak mengharapkan hadiah daripada murid-muridnya namun bagi seorang murid semua itu adalah sebagai tanda penghargaan dan terima kasih kepada cikgu-cikgu mereka atau setidak-tidaknya mereka bersalam dan mengucapkan Selamat Hari Guru kepada cikgu mereka.

Pada tahun ini, saya dan isteri (juga seorang guru) menerima pelbagai jenis hadiah daripada murid-murid. Saya tidak menjangkakan sebanyak itu kerana saya baru 4 bulan 16 hari berpindah ke SKTS. Antara hadiah yang diterima ialah 2 buah rak tempat meletakkan hadiah, sebuah rak gantung, 3 buah jam meja, 3 buah replika kapal layar, set cawan, bekas makanan, hiasan gantung berirama dan lain-lain lagi.

Sebagai menghargai pemberian berkenaan, saya telah menyediakan suatu sudut khas untuk hadiah-hadiah sambutan Hari Guru 2011 ini.

Kepada anak-anak muridku ... terima kasih daun keladi .....
2 comments:

  1. byknye hadiah..klu tiap2 thun dpt hadiah byk 2,perrgghh..pnuh umah..hehehe

    ReplyDelete
  2. Tulip Putih :

    Rasanyer kalau himpun dari awal ngajo, sekarang dah boleh buka kedai cenderahati ...

    ReplyDelete